Uzak Lokasyondan Alınan Görüntünün İşlenmesi

Bilgisayarlı görüntü işleme projeleri, kameradan alınan görüntünün bilgisayar tarafından işlenmesi ve değerlendirilmesiyle oluşmaktadır. Kamera bilgisayara ne kadar uzaklıkta olabilir? Eğer USB kamera kullanılıyorsa, max. 8m, Ethernet kamera kullanılıyor ise ağ altyapısının topolojisine göre ortalama olarak max bir kaç yüz metre olarak düşünülebilir. Peki bu mesafelerin yetersiz olduğu durumlarda, görüntü aktarımı nasıl yapılabilir? Örneğin, “Orman yangını erken uyarı sistemi”, “Fotokapan”, “tetiklemeli görüntü aktarımı” gibi bir görüntü işleme projemiz olsun. Ormanın ortasındaki kamera kilometrelerce ilerideki merkezi işlem birimine görüntüyü nasıl aktarabilir? Yoksa, ormanın ortasında bilgisayar,  besleme (elektrik bağlantısı) vb. bir istasyon mu kurmak gerekir? (Her zaman pek akıl karı değil)

Bu ve benzeri tüm durumlar için, “Uzak Lokasyondan Görüntü Aktarılması” kullandığımız Keymile modemleri tanıtmak istiyorum. Keymile modemler görüntü aktarma dışında bilgi (input/output) ta aktarabildiği için, uzak alan aktarım projelerinde anahtar rol oynamaktadır.

Uzaktan Alınan Görüntünün İşlenmesi Projesi :

Uzak Lokasyondan Alınan Görüntünün İşlenmesi

Bu projemizde internet üzerinden aldığımız görüntü verilerinin işlenmesini gerçekleştirdik. Projenin diğer projelere göre tek farkı görüntüyü işleyen bilgisayar ile kameranın farklı lokasyonlarda olmasıydı. Görüntü verileri internet üzerinden görüntüyü işleyecek olan bilgisayara aktarıldı. İnternet için Türk Telekom’dan 2 Mb/s band genişliğine sahip kiralık hat (Leased Line) aldık ve bu hattın çalışması için AVD Teknolojiden tedarik ettiğimiz Keymile marka SHDSL modemleri kullandık. Bu projede kiralık hat kullanmamızın sebebi kiralık hatların, ADSL veya G.SHDSL hatlarına göre göre daha stabil çalışmasıdır. Keymile marka SHDSL modemler ile PRI hat uygulaması da gerçekleştirebilirsiniz.

 

Uzak Lokasyondan Alınan Görüntünün İşlenmesi” üzerine 4 düşünce

  1. Merhaba,
    Yukarıda bahsettiğiniz sistem ile alaklı sizden teknik bilgi almak istiyorum. AVD teknoloji ile görüştüm ve kendileri haberleşme tarafında gerekli bütün bilgilerini benimle paylaştılar. Açıkcası AVD teknolojinin teknik yeterliliği beni şaşırttı, konuya çok hakimler, aynı ilgiyi sizden bekliyorum.

  2. KEYMILE SHDSL modemlerin 4 tel ve 2 tel üzerinden çalışabilen seçenekleri olduğunu biliyorum. bunlar kısıtlı alt yapıya bağlı olarak genişband elde etmede faydalı olabilen özelliklerdir. Ayrıca Türk Telekomun uzak mesafelere (7-8 Km) 2Mbps ISDN PRI hizmetini yine KEYMILE SHDSL modemlerle birlikte verdiğine şahit olmuştum. Bazı lokasyonlarda bu mesafenin 9 Km olduğunu da test etmiştik. Bence bu denli özel bir uygulamada KEYMILE SHDSL modemlerine güvenmeniz yerinde bir hareket olmuş. Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum, elinize sağlık.

  3. Buraya yazılan yorumlar hakkında bir bilgim yok. Junk ya da yayımlanmayacak türden şeyler ise o zaman siliyorum. AVD firması ile teknolojik işbirliğimiz olmakla birlikte, çalışma alanlarımız çok farklıdır ve tek yapabileceğim, isim tel falan bırakırsanız, yetkililerine iletebilmek olacaktır. İyi Çalışmalar.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir